De gemeentelijke overheid en vastgoed + ALV JOG

De gemeentelijke overheid en vastgoed + ALV JOG

Beste JOG-leden,

Voor de ALV zijn wij dit jaar te gast in de splinternieuwe raadzaal in Uithuizen van gemeente Het Hogeland. Voorafgaand aan de ALV vertellen JOG leden Jan Beukema en Bernd de Jong over deze nieuwe gemeente, hun rol en hun ervaringen.

De gemeente is een grote speler en heeft meerdere rollen en belangen daar waar het om vastgoed gaat. Zo participeert de gemeente regelmatig als vastgoedontwikkelaar, is de gemeente kaderstellend in uitbreidings- en herontwikkelingsplannen en is de gemeente zelf portefeuillebeheerder van het maatschappelijk vastgoed en haar eigen huisvesting. Jan Beukema neemt ons vanuit zijn rol als teamcoach Facilitair bij Het Hogeland mee in zijn verhaal over de gemeente als vastgoedpartij en gaat ons iets vertellen over de totstandkoming en de visie van deze nieuwe gemeente. De transitie naar een meer regelarme, wendbare en participerende overheid is een feit!

Naast zijn ondernemerschap in de Makelaardij is Bernd de Jong raadslid bij Het Hogeland. Bernd weet als geen ander hoe de gemeentelijke overheid functioneert en hoe de verschillende gremia (raad, college van B&W en ambtelijk apparaat) zich tot elkaar verhouden en samenwerken. Bernd geeft ons een inkijkje in dit boeiende spectrum.

Aansluitend zullen we overgaan tot de ALV. De vergaderstukken worden jullie binnenkort toegezonden.

Na de presentatie en de ALV dineren we op een mooie locatie in Uithuizen. De Menkemaborg bevindt zich op korte afstand van de gemeentelocatie Uithuizen.

Datum: 18 april 2019

Start presentatie en ALV: 17:30 uur

Locatie: gemeentelocatie Het Hogeland Uithuizen, Hoofdstraat-West 1 Uithuizen

Locatie Diner: Schathoes Menkemaborg, Menkemaweg 4 Uithuizen

Suggesties voor wat betreft vervoer:  eventueel carpoolen aan de hand van de aanmeldingen. Anders is OV een goeie optie! Er is een prima treinverbinding met Uithuizen. Het station ligt op 5 minuten lopen vanaf de gemeentelocatie.

Heel graag tot de 18de!

Groet, namens het bestuur,

Gerben, Patrick, Suzan en Jeroen

Lid worden van JOG

Lijkt het je leuk om in contact te komen met werkenden uit de noordelijke vastgoedsector?